Literatura

tantra means weaving [d] (wiersz)

das

spada już śnieg na szaro-granatowe obszary mieszkalne

w swoim umyśle wytwarzam stan oceanicznej radości°
bo tantra to tkanie diamentowego wzoru sensu i formy
śnieg wycisza całe to otoczenie tłumi wszystkie dźwięki
generuję stan wyższej miłości i aprobuję transcendent°
który można zdefiniować w sposób prosty i przejrzysty
to co wykracza poza obszar zewnętrznej rzeczywistości
i widzę z mieszkania granatowe chmury dym kadzidła
bo tantra to tkanie diamentowego wzoru sensu i formy
wzór oparty na rzeczywistości i tworzonym znaczeniu°
centrum to samopoznanie wynika z całości egzystencji
spada już śnieg na szaro-granatowe obszary mieszkalne

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 15 sierpnia 2022 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca