Literatura

chesed means kindness in Kabbalah [d] (wiersz)

das

przez miasta w nocy przechodzą żyły wodne
ta atmosfera na drodze zagęszcza się światło
we mgle tworzy z mroku sklepy wypełnione:
blaskiem-bo-wszystko-to-wzięło-się-z-blasku
jest zawsze systemem będzie tylko światłem°
a wysłano mnie do tego mroku o tym mówię
cienie znikają w świetle iluminacji dzielnicy
wysłuchaj-tej-mowy-obcych-ludzi-jak-szumu
tego powietrza a wszystko co jest potrzebne:
zostało przekazane ataraksja i myśli spokoju
 
to planetarium kolektywnego umysłu miasta
obiekty te sanktuaria planet na tle ciemnego:
nieba wybudowane ze światłości tego świata
przekazuj opinię osobom błądzącym w nocy
dla-każdego-jest-zdanie-i-dobra-nowina-dnia
przez miasta w nocy przechodzą żyły wodne
ta atmosfera na drodze zagęszcza się światło
we mgle tworzy z mroku sklepy wypełnione:
blaskiem-bo-wszystko-to-wzięło-się-z-blasku
jest zawsze systemem będzie tylko światłem:
 
 
 
 

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 4 grudnia 2022, 11:00
...patetyzująco-mędrkujący bełkot
przysłano: 4 grudnia 2022 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca