Literatura

Miłość czy naprawdę kochasz (wiersz)

Konrad

 

Przemyśl sobie, czy tak trudno kochać? A gdybyś mogła dotknąć mojego serca, gdybyś mogła poczuć, to co naprawdę czuje odważysz się na to? Gdybyś mogła wznieść się ze mną unieść się do nieba zrobiłabyś to? Gdybyś mogła dotknąć moich oczu bez komentarza bez oceny wejdziesz w nie? A gdybyś mogła ze mną zasnąć i wejść w inny świat, świat, gdzie nie ma bólu i jest więcej miłości zrobisz to? Gdy zrobię krok do przodu zrobisz go ze mną? A jak cię przytulę we mglę pełnej innych ludzi poznasz, że to ja? Jak złapię cię za rękę pełną ciernistych róż zniesiesz ten ból? A jak będę płakał, czy zrozumiesz to? Rozumiesz więc płacz i zostań.

 

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 8 grudnia 2022 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca