Literatura

Wielka niedźwiedzica (wiersz)

zofia stanek

Spoglądam w górę

Wielka niedźwiedzica mnie wyzywa

I patrzy na mnie zawiedziona

Okala mnie strach

Nie wiem co robić

Nie mogę jej zawieść

A jednak się boję

 

 

Czego

Już mówię

 

Nie wiem

 

Może Głębi kosmosu

Ciemności

Życia

 

Ona chce wskazać mi drogę

Lecz ja nadal się boje

 

Spoglądam w górę

Widzę otchłań świata 

Wszystko co jest i będzie

W jedno się spłata

 

Spoglądam w górę

Widzę niedźwiedzicy uśmiech

To chciała przekazać

Że może i nie ma celu

Lecz nie ma sensu się skradać.

 

 


niczego sobie 2 głosy
2 osoby ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 4 lutego 2023, 16:09
...gniot
przysłano: 3 lutego 2023 (historia)

Inne teksty autora

Rezygnacja
zofia stanek

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca