Literatura

Piosenka (wiersz)

Joanna Kraszewska

Tą piosenkę śpiewam w łazience

pamiętam ten czas, gdy trzymaliśmy się za ręce

Potrafiłam godzinami patrzeć w Twe oczy

wtedy świat wydawał mi się taki uroczy

 

Powiadają, że co piękne szybko się kończy

nie myślałam, że ta inna nas dziś rozłączy

Pamiętam ten czas gdy stałam w białej sukience

dziś me serce przykryły czarne wieńce

 

I mimo, że mi wtedy śłubowałeś,

przed Bogiem klamałeś, mnie oszukałeś

Dziś już wiem, że mnie nie kochałeś raczej

bo świat i nasz los potoczyłyby się inaczej

 

Tą piosenkę śpiewam w łaziene

pamiętam ten czas, gdy trzymaliśmy się za ręce

Teraz każde z nas żyje osobno niestety

Zniszczyły nas te Twoje nieczyste sekrety

 

Nie wiem czy kiedyś Ci jeszcze wybaczę

Dziś na przyszłości naszej córeczki patrzę

Z nadzieją na lepsze jaśniejsze jutro

Bym z uśmiechem mogła znowu spojrzeć w lustro...

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 6 lutego 2023 (historia)

Inne teksty autora

Sroka
Joanna Kraszewska
Grzechotka
Joanna Kraszewska
OKO
Joanna Kraszewska
LAS
Joanna Kraszewska

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca