Literatura

Widmo (wiersz)

Sad Anonim

Zwodziłem się tak długo

Że uwierzyłem we własne kłamstwo

Że mogę być szczęśliwy

Z tobą

Zwodziłem się tak długo

Że nie zobaczyłem

Że dotarłem do ostatniego kręgu piekieł

Skutego lodem jak moje serce

Bo nie mogłem już wytrzymać

Wytrzymać sam ze sobą w jednym pomieszczeniu

Nie chciałem pokazać koszmarów kryjących się za maską

Utkaną z kłamstw i pięknych słówek

Niezmąconą przez żaden z nich

Nie chciałem pokazać ci swojej prawdziwej twarzy

Ukrytej pod nieskończoną ilością warstw

Każdej dla innej osoby

Ukształtowanych przez lata

W umyśle pełnym widm przeszłości

 


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 11 lutego 2023, 14:50
...eeetam
przysłano: 10 lutego 2023 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca