Literatura

TRAKTAT O PATRZENIU NA ŚWIETLIKI [b] (wiersz)

das

żar lejący się z nieba zostawia ciepłą ziemię

baśnie słowiańskie pisane przed wschodem
słońca tu w siedlisku schnące łąki kwiatowe
płynące lato zwalnia nurt w tym przysiółku
chcesz być szlachetny bądź bezinteresowny
to powtarzano przed wiekami istotne słowa
gdy sam piszesz tę baśń o kwiatach paproci
nic z góry cię nie określa jest droga wyboru
chcesz być szlachetny bądź bezinteresowny
znamy drogi w lesie ania tomek ja i paulina
w otoczeniu widzimy święte miejsca natury
baśnie słowiańskie pisane przed wschodem

przysłano: 1 marca 2023 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca