Literatura

Wyznanie (wiersz)

Kamila Nikuła

 

w czarnej ramie okna

czarne niebo

na krawędzi 

cień jak drzewo 

wyrósł z korzeni

na gałąź poruszenia 

 

to jest konieczność 

nocy być czernią

z przebitego księżyca

krwi pełnia 

 

a za tobą 

stęsknione błękity 

złote planety 

i spłakane doliny 

 

bądź nocy ta 

nocy pewna

nadchodzi ukochany


przysłano: 2 maja 2023 (historia)

Inne teksty autora

Miasto umarłych
Kamila Nikuła
Odpocznienie
Kamila Nikuła
Sto lat
KamilaNikuła
Podróż przez dolinę
Kamila Nikuła
Rozmowa z łotrem
Kamila Nikuła
Poranny
Kamila Nikuła
Jego dom nad jeziorem
Kamila Nikuła
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca