Literatura

Najpiękniejszy dzień (wiersz)

V

 

Dzień Zwycięstwa,maj zielony,
białe kwitną bzy,
dziadek usiadł zamyślony,
wspomniał wojny dni.

Jak z armią sławną,
w bój na wroga szedł,
działo to się tak dawno,
aż zda się, że wiek.

Jak miał Miszę towarzysza,
co w okopach padł,
można było z takim Miszą,
zawojować świat.

Dzień Zwycięstwa, maj zielony,
białe kwitną bzy,
dziadek siedzi zamyślony,
wspomniał wojny dni....

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Markus 9 maja 2023, 11:04
Dlaczego autor przypisuje sobie autorstwo wiersza napisanego przez kogoś innego? Nieladnie.
Arian
Arian 9 maja 2023, 14:43
M
nie umie czytać? przecie podpisałem ,,V' - a nie Arian
przysłano: 8 maja 2023 (historia)

Inne teksty autora

Babsztyl
Wislawa Szymborska
Na bruk
Konrad
Wywrotka
Arian
Do lemingów
Arian
Bramy Kijowa
Arian
Do poetów
Arian
Klasyka
Arian
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca