Literatura

Pustka (wiersz)

fx

Stoję na środku pustki niewidocznej,
Tyś mi tą pustkę uczyniła w życiu.
Przechodzę ze strony jasnej do mrocznej,
Wyzwalam demona co był w ukryciu.

 

Teraz czas bym cię osądził za bycie.
Wcześniej byłaś, lecz nie moje twe życie
Czy kiedyś było moje? Choć chwilę jedną?
Może też byłaś tylko postacią wredną?

 

Gdy ja z ziemi tak ogromnej ciebie tylko
do serca wpuściłem, czy ty, chociaż raz
miałaś mnie w swej głowie, jako człowieka?
Ciebie już nie ma, mnie nie było nigdy.

 


fatalny+ 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 9 maja 2023, 18:22
...ooodżiiizaaas!!!

- papeteryjny łzawizm
przysłano: 8 maja 2023 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca