Literatura

Dni (wiersz)

Jacek Gajewski

Dni - wznoszą się ,

rozwirowane ,
przejęte,
rozkrzyczane,
niczym ptaki.

Nieraz spłoszone,
ciągle inne
i zawsze przejęte ważnością swych
odkryć....
Mają tak strasznie dużo do powiedzenia...

Tak strasznie dużo,
że nieraz nie mogą skończyć.
Przenoszą swą opowieść na jutro.
A jutro ,
jest
już
zupełnie inny dzień...

 


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 30 czerwca 2023, 11:46
...gadanina o niczym
przysłano: 29 czerwca 2023 (historia)

Inne teksty autora

ginący świat
Jacek Gajewski
kołysanka w starym stylu
Jacek Gajewski

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca