Literatura

Poznanie (wiersz)

alibaba

Myślisz, że mnie poznałeś,

ale nie znasz mnie wcale. 

Myślisz, że wiesz jak wyglądam, bo mnie widzisz,

ale mój wygląd to nie tylko twarz, ciało i włosy,

nie tylko dłonie, oczy i ubranie.

Mój wygląd to także moje wnętrze, a tego z pewnością nie widzisz,

musisz czekać, aż sama ci je pokażę,

wtedy powiesz, że mnie poznałeś.


słaby 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 29 lipca 2023 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca