Nie chcę być tylko stara...

Irena Świerżyńska

Ale, ale...


Kamień spadł i dziura jest.

Taka w spodniach dziś na topie

poszarpane

wyświechtane

takie - stare.


Ale, ale - człowiek to już inna bajka


życie jest i musi być

i taki wiek - radością tkany

odświeżony

wypachniony


z marzeniami - do spełnienia


może teraz

moja, moja, moja scena...




Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 23 listopada 2024
anonim