w co wierzę

Katarzyna Anna Koziorowska

brak kontaktu ze światłem

zewnętrznym

brak miłości która mogłaby przypominać

o szczęściu

parę wyrzutów

zadanych z premedytacją

przez brak poruszeń

zderza się z innymi planetami


tęskniłam za marzeniami

dostatecznie długo

aby odszukać brakujący element

rodziłam się dość

często

aby udobruchać słowa

oswoić ciężar obumarłej ziemi


wysiadam

na najbliższej stacji

czy smutek jest wszystkim

co chcesz mi powiedzieć


pragnę wyrzec się krwi

płynącej leniwie

pod prąd

usiłuję zapomnieć o własnym odbiciu

w lustrze sprzedać dotyk

pozbawić ciało samotności


doszukałam się

w twoich pragnieniach odrobiny

czułości

czy Bóg jest wszystkim

w co wierzę

Katarzyna Anna Koziorowska
Katarzyna Anna Koziorowska
Wiersz · 23 listopada 2024
anonim