Literatura

wszystko, co chcielibyście wiedzieć o seksie, lecz boicie się uz (wiersz)

nonFelix

(all the things you wouldn't want to know about sex)
anioł nieco upadły
rozrzucony przerzucony przez obręcz łóżka
z konturami jeszcze po świecowych kredkach
zobacz jak ściska aureolę
jak zaciska ząbki w tym niewinnym uśmiechu
jak podkreśla cieniem miseczkę piersi

niebo jest prawdziwe tylko gdy nie ma końca
dotyk jest prawdziwy gdy nie ma nic prócz dotyku
spazm zimnych wilgotnych dreszcz ust
całość gładkość jedwab nic prócz dotyku

ból odległości razi podniebienie podbrzuszem
sparzyć się rozwiązaniem zagadki
słońce jest bogiem słońce jest bogiem


pończochy z oczkiem od uda do piersi
ślady pocałunków w linii tak prostej
krzywej w oddechu bardziej krzywej w śmiechu
i zadrapania na plecach
męskie zadrapania na plecach
ktorych pieczenie mogą ukoić tylko
inne męskie zadrapania na plecach

niczego sobie 13 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
marleyka 9 kwietnia 2003, 19:55
az mnie przeszedl dreszcz...

(all the things you wouldn't want to know about sex) nonFelix
dlaczego wouldn't? wlasnie would! i to obowiazkowo!
nF
nF 9 kwietnia 2003, 20:53
zagubienie gdzieś między turpizmem a glorią (ma dziewietnaście lat)
Brodacz 9 kwietnia 2003, 21:52
rytmicznie w porządku , fonetycznie też nie najgorzej; pisałeś już lepsze rzeczy
nF
nF 10 kwietnia 2003, 00:03
to miało być co innego, czego namiastką jest ostatnia zwrotka, jakoś tak zgubiłem się po drodze w zachwycie. Tak to jest, gdy zaczyna się myśleć, a potem czuć, a nie odwrotnie.
marleyka 10 kwietnia 2003, 10:19
pfelix ze ja zagubiona? niekoniecznie...
nF
nF 10 kwietnia 2003, 11:30
nie, to nF jest zagubiona
forever 10 kwietnia 2003, 11:31
dobre dobre [kom. za krótki]
anatema 10 kwietnia 2003, 14:37
ech.. ciezko.. dobry jest.. i nie wiem dlaczego.. musze sie z nim przespac.. kiedy indziej uzasadnie..
andzela
andzela 5 sierpnia 2004, 19:22
Musze przyznac ze nie wiele daje do myslenia... raczej kiepski. Za malo zmyslowosci w tym "dotyku" itd. proponuje nastepnym razem bardziej przemyslec to co sie chce przekazac. Powodzenia!
przysłano: 9 kwietnia 2003

Inne teksty autora

jesteś pełna
nonFelix
po przebudzeniu
nonFelix
wyjdź na ludzi
nonFelix
nienie
nonFelix
yass
nonFelix
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca