MACIEK
'Gdy zasnę tu z tobą na zawsze,
Twój ból i strach odejdą w dal.
Nie, nie pozwolę, nim zasnę,
Byś został tu całkiem sam.
Więc zamknij oczy tak,
Jak gdyby zasnął świat,
I czekaj tam, aż ja
Zmienię wszystko
Nie warto iść spać,
Lecz jeśli tak
Zażądał Pan
To musi tak być.
Gdy jesteś w pobliżu zasnę,
Tak spokojnie jak śpi wiatr,
Chcę byś wiedziała, że zawsze,
Będę słuchał twoich rad.
Zamykam oczy tak,
Jak gdyby zasnął świat
I czekam tam, aż ty
Za mną zaśniesz
Nie warto iść spać,
Lecz dzisiaj Pan,
Zażądał tak
Idę spać..