Literatura

Nasz świat (wiersz)

Wariatka

Nasz świat

Pod stopami piasek gorący,
który przypomina mi chwile razem z Tobą spędzone.
Ta skała jest naszym światem.
Jest, a raczej była...
Te chmury to świadkowie naszej miłości.
One widziały jak mnie całowałeś,
słyszały jak mówiłeś, że mnie kochasz.
W muzykę morza obijającego się o brzeg
tańczyliśmy wtuleni w siebie.
Mewy śpiewały na cześć naszego uczucia.
Wtedy tak wielkiego i namiętnego.
Dziś piach jest zimny.
Skała jest tylko skałą,
a chmury rozwiał złośliwy wiatr.
Morze ucichło. A mewy?
...
A Mewy plączą razem ze mną...

dobry 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 6 lipca 2004

Inne teksty autora

Inna
Wariatka

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca