Literatura

Twoja cierpliwość. (wiersz)

Erynia

 

Umiem latać, lecz potrzebuję Twojego wiatru.
Mogę świecić w ciemnościach ale potrzebuje Twojego blasku.
Umiem zniknąć ale potrzebuję Twojego cienia.
Mogę dźwigać problemy świata, lecz potrzebuję Twojej siły.
Umiem pływać ale potrzebuję Twojego oddechu.
Mogę żyć na niby, lecz potrzebuję Twoich marzeń.
Umiem być silna, lecz potrzebuję Twojego wsparcia.
Mogę dryfować w myślach, lecz potrzebuję Twojego steru.
Umiem czekać, lecz potrzebuję Twojej cierpliwości.
Mogę spłonąć, lecz potrzebuję Twojego ognia.
Umiem mówić, lecz potrzebuję Twojego głosu.
Mogę zostać, lecz potrzebuję Ciebie.
Umiem być sama, lecz potrzebuję Twojej samotności.
mogę czytać, lecz potrzebuję Twoich liter.
Umiem biec, lecz potrzebuję Twojego tchu.
Mogę odkryć skarb, lecz potrzebuję Twojej mapy.
Umiem kochać, lecz potrzebuję Twoich uczuć.
Mogę pokazać, lecz potrzebuję Twojej nagości.
Umiem docenić, lecz potrzebuję Twojego błogosławieństwo.
... Deszcz jest sumą moich łez.


fatalny 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
postmoderne
postmoderne 9 listopada 2008, 20:47
tego typu budowa wiersza przeżyła się w czasach naborowskiego i morsztyna (j.a.). mało oryginalnie, ciężko, czytać się nie chce, niestety.
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 10 listopada 2008, 10:56
Poza tym zbyt wyliczankowo. Spokojnie mógłby być krótszy o połowę.
Marek Dunat
Marek Dunat 10 listopada 2008, 19:03
spokojnie mógłby mieć o 8/10 mniej zaimków.
przysłano: 9 listopada 2008 (historia)

Inne teksty autora

Po prostu.
Erynia
?
Erynia
....
Erynia

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca