Literatura

Rzbitek (wiersz)

Zbigniew Różycki

wiersze pisanebez polskiej czcionki, częściowo poprawione♠

Szukam Kochana bezskutecznie.
Śladow Twych stop na piasku.
Wdycham wonne powietrze
chac wyczuc zapach Twego ciala.
Wiem ze jestes blisko.
Wiem ze jestes obok.
Czuje Twa obecnosc
ktora mi umysl rozpala.
Sercem, dusza, cialem.
Zmysłem węchu, wzroku.
Podążam wciąż za Tobą.
Chciałbym dotrzymać Ci kroku.
Doszedłem już do końca,
skrajnej wyobrazni.
Nie znikaj, poczekaj na mnie.
Nie znikaj Kochana w mroku.
Jestem niczym rozbitek.
Na ogromnej morza otchlani.
A Ty Kochana moja tratwa.
Chcialbym zostac na niej.


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 29 listopada 2008, 08:03
takie piękne wyznanie a wiersz nijaki...
Michał Domagalski
Michał Domagalski 29 listopada 2008, 12:14
Proszę nie wstawiać tekstu bez polskich znaków.
Marek Dunat
Marek Dunat 29 listopada 2008, 19:30
no niestety, nawet poprawiając wszystkie literówki , nie powstanie wiersz.
przysłano: 28 listopada 2008 (historia)

Inne teksty autora

Gwiazdeczka
Zbigniew Różycki
Tratwa
Zbigniew Różycki
Pajęcza nić
Zbigniew Różycki

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca