Wciąż mam te dni gdy we mnie na nowo
Ten dziwny smutek rozgaszcza się
I zawsze wtedy jest mi bluesowo
Bardziej niż mniej
Rozsiadam się w fotelu bujanym
Słuchając kilku z tych starych płyt
To na te wszystkie niebieskie stany
Najlepszy trik
Po kilku taktach gdzieś tam głęboko
Jakaś napięta struna znów drgnie
I na świat cały przymykam oko
Niebiesko jest
"Rozsiadam się w fotelu bujanym" - raczej w bujanym fotelu...po co ta inwersja?
Jako tekst piosenki może być.