Literatura

Tęsknota (gdy jesteś daleko) (wiersz)

Eladriel

(bez banału - przyp. Szluger)
po każdej wyprawie przez dżunglę dziwnych spojrzeń
sprawdzam co wieczór i rano czy nie jestem pokąsany
i czy w butach nie zalęgły się skorpiony
i inne robaki podłych ludzkich uśmieszków
uśmiechów podłych kobiet
tak bardzo się bronię przed ich ostrymi szczękami
w pogoni za tobą gdzieś tak po dwudziestej czwartej
do mniej więcej szóstej a w niedziele ósmej
z ulgą witam chwile gdy wyciągasz mnie z tego terrarium
wtedy już nie muszę o tobie śnić

dobry– 11 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
hik
hik 22 czerwca 2004, 20:49
dobry nawet bardzo dobry wiersz aż mi dech zaparło
gdy czytałem go po raz pierwszy tęskniłem za pewną osobą a ten wiersz idealnie wyrażał moje uczucia :)
przysłano: 4 września 2001

Inne teksty autora

Przebudzenie
Michał Kubik
Powrót
Michał Kubik
Erotyk codzienny
Michał Kubik

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca