być

IgiX

teraz już wiem,
mógłbym zabić...

nie wiedziałem...
nie myślałem nigdy, że będzie tak
mówiłem:
fajny bobas,
podobny do mamy,
mały przystojniak...
ot tyle

teraz jest...
przytulam istotę tak bezbronną,
niewinną,
najpiękniejszą...

powiedzieć: kocham
- to zbyt banalne

mógłbym się w nicość obrócić
by ochronić,
ustrzec od wszechobecnego zła...
cząstkę mnie samego

teraz wiem...
IgiX
IgiX
Wiersz · 11 lipca 2003
anonim