Potrzebni

Scholastyka


W każdym geście dłoni
w każdym powiek drżeniu
zapachu burzy
i dymie z komina
widzę twarze
słyszę głosy w szumie drzew
Oplatają mnie jak wiatr
czuję zapach tamtych chwil
czuję smak starych dni
Rozjaśniają ciemność nocy
zapalają lampy gwiazd
Rozmawiają gdy samotność ból zadaje
osuszają smutku łzy
Ogrzewają zimne dłonie
pomagają przeżyć świat
Nieobecni, lecz najbliżsi i jedyni
Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 1 głos
Scholastyka
Scholastyka
Wiersz · 17 lipca 2003
anonim