Pamiętaj Młotku i A4
z tak wielu drobnych ziarenek faktów
kształt nie jest trudem
lecz czas
i tylko wieczność jest warta ocalenia
A4
Aforyzm 1
Aforyzm, zdanie, sentencja formułująca zwięźle i w błyskotliwy sposób jakąś myśl ogólną.
Aforyzm 2
Jak powiedział Henri Michaux – „Nie jesteśmy stuleciem, które miałoby swój Raj.”
Aforyzm 3
Każdy wie najlepiej ile jest 2+2.
Aforyzm 4
Z kosmosu wynika umysł by kontynuować kosmos.