Artyści poeci

Sznurowadło

„Artyści" poeci

Pióro tańczyło w jej kościstych palcach
Strzepywała z niego słowa
Jak niepotrzebne zużyte piórka ze skrzydeł
Na ich miejscu wyrastały wciąż nowe
Narastały najpierw puszkiem
Delikatne – niezdolne być – samodzielnie
cokolwiek mówić
W przyspieszonym procesie dorastania
Oblepiały się w odwagę dojrzałych wyrazów
Żeby w efekcie skończyć
Wielką kroplą atramentu
Mącącą harmonię bieli czystej kartki

Dumna z siebie że tworzy
Była tylko bezwolną wylęgarnią słów
Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 5 głosów
Sznurowadło
Sznurowadło
Wiersz · 20 sierpnia 2003
anonim
  • roozia
    'żużyte piórka ze skrzydeł' ?? heheh dziwne porównanie (albo ja się nie znam i jestem mąło nowatorska)
    ogółem wiersz nie taki zły (ostatnio pojawiły się gorsze). ale tytuł zmieniłabym na 'artystka poetka'.

    · Zgłoś · 21 lat temu