u siebie byliśmy

Sznurowadło

„u siebie byliśmy”

tu gdzie jestem
nie ma ciszy
bo mi dzisiejszość
mąci kanwę wspomnień

tu gdzie jestem
nie ma śmiechu
bo mi oczy pamięć
wiercą myślami na wylot

tu gdzie jestem
nie ma smutku
bo pióra tu lecą z nieba
bo włosy urosły korzeniem
bo serce szarzeje nocą
bo wszystko widzisz
bo mnie tu niema
Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 2 głosy
Sznurowadło
Sznurowadło
Wiersz · 21 sierpnia 2003
anonim