Literatura

nie(ma) miłość (wiersz)

kaaaaska

czytasz z ruchu moich warg
każde słowo, wyraz
rozmumiesz
widzisz w moich oczach strach
każdy dreszcz, drżenie
czujesz
moje dłonie dopowiedzą resztę
słowem jest gest
lub taniec niemych warg
rozmowa-najcichsza z szeptów
dynamiczna emocja
to kontakt oczu splecionych
bezgłośnymi rzęsami
a oczy nucą niemą pieśń
grają na czarnych strunach
melodię niemej miłości
nie mowię nic
a ty wiesz ze duzo
mam ci do powiedzenia
wystarczy ze spojrzysz w moje oczy
wystarczy skromny gest...

niczego sobie 9 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 21 sierpnia 2003

Inne teksty autora

speachless
kaaaaska
kim jestem...?
kaaaaska

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca