przytuli cię matka

Sznurowadło

pełna jesienno-sennej
pogodnej melancholii
wznoszę do Ciebie
hymn dziękczynno-pochwalny

-za to, że mówisz
jak mnie nienawidzisz
-za to, że krzyczysz
na niewinnych ludzi
-za to, że bijesz
siostrę i braciszka
-za to, że kochasz
swego ego-bożka
-za to, że myślisz
tylko o sobie
-za to, że nie wiesz
że twą śmierć mam w głowie

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie+ 3 głosy
Sznurowadło
Sznurowadło
Wiersz · 23 sierpnia 2003
anonim