Kochać będzie wrażliwego
Poetę, artystę-malarza
Za szczerość będzie całować
Za hojność przytuli
Pogłaszcze
Dobro całe wynagrodzi dobrem
Za zło
Przydusi drobnymi rączkami
W swoje małe piekło
Wtrąci
Kochać będzie czarny łeb z rynsztoka
Za szczere intencje
Uśmiech szczery
I mówi:
„Całe zło wczorajsze
Dziś jest w cieniu słońca”
„Całe zło wczorajsze
Dziś jest w cieniu słońca” :)