Wspaniale przedstawione zastosowanie praktyczne i w szerokim aspekcie skrajnego realizmu pojęciowego. Podmiot liryczny odwołuje się do platońskiej idei suki, odkrywając w niej absolutnie niezbędny minimalizm cech, jedność i przede wszystkim doskonałość. Dalej obserwujemy nieudaną próbę podziału jednostkowej idei na podstawie innych idei materii (tj. tworzywa), które partycypują wizerunek suki. Bardzo obrazowe i plastyczne.
(podoba mi się wkładanie w ją języka)
.nF
I przede wszystkim - rozbawił mnie ten wierszyk. Nie wiem nawet czym. No mam już takie dziwne poczucie humoru :)
Dlatego dałem "niczego sobie"