Gdzieś

Paweu

Podobno gdzieś daleko, mówili, że
za górami, lasami
Podobno gdzies tam jest, lecz daleko...
Podobno gdzieś tam szczęście nie jest
zapałką w kieszeni rozbitka
I miłość nie ma posmaku piołunu
I gdzieś, mówią,
maski tylko w greckim przybytku
A łzy, dla łez nie ślini się
gałek ocznych.
Podobno gdzieś, tak mówią,
mieszek nie pożera,
a beczka Diogenesa coś znaczy
I nei sypią iskier okna dusz, a tak,
mówią, że są tam takie,
gdy Daimonion szepce inność...
Mówią także, że to nie jest tak daleko,
a mlecznobrodzi po cichu dodają,
że to tutaj,
tylko za kotarą
antraktu...
Paweu
Paweu
Wiersz · 27 października 2003
anonim
  • SKC - Arek Sokal
    Piołun, absynt... mhmm... złapałem smaczek na łyk czegoś mocniejszego. Wiersz także smakowity.

    · Zgłoś · 21 lat
  • nF
    "nie" nie "nei". Widzę nawiązania do antyku i to wszystko. Prześpię się z tym, może rano wymyślę coś inteligentniejszego. Na razie nie oceniam.

    · Zgłoś · 21 lat
  • Paweu
    Wybacz, literki sie pomieszały :)

    · Zgłoś · 21 lat
  • Anonimowy Użytkownik
    eloe
    Ja tylko podziękuję za te parę słów:) Jak dla mnie są one piękne.

    · Zgłoś · 21 lat
  • Anonimowy Użytkownik
    eloe
    Ja tylko podziękuję za te parę słów:) Jak dla mnie są one piękne.

    · Zgłoś · 21 lat