drzwi są genialnym wynalazkiem
oddzielają nas od świata
drzwi mówią "dzień dobry" i "do widzenia"
bywa, że mówią "żegnaj"
można je komuś otworzyć kiedy puka
ale może je także zastać już otwarte
drzwi mają też swoje klucze, które można komuś dać
albo... zwrócić!???
- Nie, przykro mi, ja nie przyjmuję kluczy z powrotem,
nie jestem portierem. Jeżeli ich już nie chcesz,
to je po prostu wyrzuć.
do drzwi się puka oczekując odzewu
ale można też zbliżyć się do nich
i w ostatnim momencie nie zapukać
udało nam się stworzyć kulturę drzwi
zbudować drzwianą cywilizację
są naszym "all-in-one" z długą tradycją
drzwi można również wyważyć
ale niekiedy to one wyważają nas
czasami jakieś drzwi mnie pokonują
bezradnie im ulegam
i zsuwam się po schodach
prosto w przepaść
tak jak dziś
pozdrawiam,
kussi