znowu ktoś mi założył
ciemne okulary
znowu ktoś mnie obdarzył
tekturowym spojrzeniem
znowu mieszkam na strychu
z betonowym spojrzeniem
więc znowu odpowiadam
drzazgę mroku należy przełknąć
i wysrać wraz ze świtem
Brodacz
Wiersz
·
11 grudnia 2003
-
JanekTo rzadkość u Ciebie ale dla mnie w tym wierszu nawala warsztat.Jakby cały wiersz był nieporadnym wytłumaczeniem dla tekturowych i betonowych spojrzeń oraz ostatniej strofy.
-
grazynaZgadzam sie z wypowiedzia powyzej. Odnosze podobne wrazenie.
-
nFZgadzam się z wypowiedziami poniżej.
-
sutpfelix to pajac - sam się prosiłeś...
-
nF"Okaż błaznowi litość, Panie"