*

Brodacz

znowu ktoś mi założył
ciemne okulary

znowu ktoś mnie obdarzył
tekturowym spojrzeniem

znowu mieszkam na strychu
z betonowym spojrzeniem

więc znowu odpowiadam

drzazgę mroku należy przełknąć
i wysrać wraz ze świtem





Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Fatalny+ 6 głosów
Brodacz
Brodacz
Wiersz · 11 grudnia 2003
anonim
  • nF
    "Okaż błaznowi litość, Panie"

    · Zgłoś · 20 lat temu
  • Anonimowy Użytkownik
    sut
    pfelix to pajac - sam się prosiłeś...

    · Zgłoś · 20 lat temu
  • nF
    Zgadzam się z wypowiedziami poniżej.

    · Zgłoś · 20 lat temu
  • grazyna
    Zgadzam sie z wypowiedzia powyzej. Odnosze podobne wrazenie.

    · Zgłoś · 20 lat temu
  • Janek
    To rzadkość u Ciebie ale dla mnie w tym wierszu nawala warsztat.Jakby cały wiersz był nieporadnym wytłumaczeniem dla tekturowych i betonowych spojrzeń oraz ostatniej strofy.

    · Zgłoś · 20 lat temu