Żal

Agataeye

kiedy patrzę w Twoje oczy
czuję Żal
bo tak naprawdę
wcale Ciebie nie ma
nie mogę Cię dotknąć
Twoja sylwetka rozpływa się
przed moimi oczami
wyciągam dłoń

znikasz...

widzę Twój uśmiech
jest mi ciepło
uśmiecham się do Ciebie

znikasz...

lecz wiem że niedługo
znowu Cię zobaczę
dotknę Twoich rąk
odwzajemnię uśmiech
a Ty nie odpłyniesz...
Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 10 głosów
Agataeye
Agataeye
Wiersz · 12 lipca 2000
anonim