zaciemnienie

negatywka

kocham noc - ciemność
 
wyczekiwanie
                      - to tylko marnowanie łez
 
łzy - nawet one są samotne
kapią
jedna
a za nią następna
                            i następna
 
kap
        kap
                kap
 
nie martw się - to nie łzy
 
to tylko wyblakła krew
cieknie z otwartych żył
negatywka
negatywka
Wiersz · 15 lipca 2000
anonim