NADZIEJA, ŻE GAZ SIĘ NIE ULATNIA

chainchew




(10.04.2000r.)

NADZIEJA, ŻE GAZ SIĘ NIE ULATNIA...

Oczy
Wciśnięte w kawałek betonu.
Przeciętny budynek...
Parę pięter, zabrudzone szyby,
Ścian aż zanadto
I drzwi,
By móc się zamknąć
Przed światem...
Odgrodzić,
Odciąć,
Odetchnąć.
Bezpieczeństwo ukryte w szarych murach
Upiększanych nieporadnie od środka,
Zaufanie
Powierzone projektom sprzed dwudziestu pięciu lat
I ludziom,
Którzy już się wydostali...



chainchew
chainchew
Wiersz · 19 lipca 2000
anonim