Łubiny

elMuerte

I głowę chciałbym położyć
W krainę tę nieskończoną,
Na łące pachnącej śmiercią
W leniwym słońcu tonąć.

Pośród szumiących łubinów
Wydać ostatnie swe tchnienie,
Odejść powoli i cicho
To moje skryte marzenie.
Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Fatalny 5 głosów
elMuerte
elMuerte
Wiersz · 25 lipca 2000
anonim