***

elMuerte

Ty jedna...
Miliony nas tłoczą się pod stopami
Choć słowo zabija a myśl odlatuje
Nigdy nie poznam sensu istnienia
Myśli co wiecznym podążają szlakiem
Może to myśl zabija...
Ponury horyzont widać zawsze
Raz bym zobaczyć chciał zorzę
Cud materii odbity w lodzie
A z Tobą zawsze tak inaczej
Ciszy pomruki...
Wstęgą falujących ciał
Popłyną w oceanie
I nigdy znowu
Chcieć...Tego...
Nie mogę.
Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 8 głosów
elMuerte
elMuerte
Wiersz · 25 lipca 2000
anonim