***

elMuerte

Snów życia Ziścić się nie chciały
Bo księżyc co pałał dziś radością
W noc opętańczą stanął biały
Nad modrym gajem owianym młodością

Te złudne cienie, mogące o świcie
Zacisnąć szczęki na Twym ciepłym gardle
Chcą dzisiaj odejść i swoje życie
Gajowi w darze zostawić, marne
Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 5 głosów
elMuerte
elMuerte
Wiersz · 28 lipca 2000
anonim