Cierpliwość

Agataeye

siedzę na miękkim posłaniu
wypijam powoli złocisty napój
smutku
podziwiam swą odwagę, czuję
niepokój, boję się dziś...
lecz jutro przyjdzie ukojenie
dotknie ustami moich włosów
i szepnie mi do ucha :
"bądź cierpliwa..."

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Fatalny+ 6 głosów
Agataeye
Agataeye
Wiersz · 30 lipca 2000
anonim
  • Anonimowy Użytkownik
    izunia lębork
    BARDZO ŁADNY WIERSZ SZCZERE UZNANIA DLA TEGO BĄDZ DLA TEJ KTO GO NAPISAŁ

    · Zgłoś · 18 lat temu