~~~~

Agataeye

zimny strumień
spływa między naszymi palcami
dotykamy kamieni
głaszczemy delikatnie małe
ruchliwe rybki
patrzymy na błękitne niebo
naszą parą oczu
podziwiamy słońce
mrużymy oczka, śmiejemy się
nasze ciało
nagrzane od promieni
odpoczywamy
słuchamy śpiewu puszystych
owadów
mówią głosami życia
Ty jesteś mną
a ja
jestem Tobą...
Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Fatalny+ 6 głosów
Agataeye
Agataeye
Wiersz · 30 lipca 2000
anonim