Literatura

Leży (wiersz)

pogoski

Leży
Przywiązana do łóżka
Wzrokiem pożądania
W wyzywającej pozie
Mówi: Idź !
Mówi: Zostań !

A w mojej głowie
Tysiąc
I jedna myśl
Zatopić zęby
W jej wargach

Poczuć
Słoność krwi
Muskać językiem
Płyn purpurowy

I leży
Owinięta strachem
Jej niewinność
Spętana dotykami
Pierś wznosi się opada
Szybciej i szybciej
Serce uwiązane w ciele
Miota się niczym ryba w sieci

Wbij mi proszę
Twoje paznokcie głęboko
Wyrywaj zło
Kawałek po kawałku
I rzucaj psom na pożarcie
Na pewno się udławią
A potem ustami zabliźnij rany
Lodowatą ręką uśmierz
Ból istnienia

A w mojej głowie
Tysiąc
I jedna myśl
Po wielokroć
Obsypać ją
Karmazynowymi pocałunkami

07 V 99 rok

fatalny 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 24 maja 2004

Inne teksty autora

Don Kichote
pogoski
Uzależnienie
pogoski

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca