wstyd

Ula

tak mi wstyd
nie kocham życia
a ty chciałbyś jak najdłużej tu być

tak mi wstyd
dostałam wszystko
a ciebie jakby Bóg opuscił i drwił

tak mi wstyd
gdy wytykają cię palcami
ciesząc się że ich to nie spotkało

tak mi wstyd
gdy tak się przyglądam
twoim palcom i nogom nad którymi nie panujesz

tak mi wstyd
chcę wziaść twój ciężar
może wtedy byłoby sprawiedliwie

tak mi wstyd
za nas wszystkich
obsesyjnie normalny tłum
Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 4 głosy
Ula
Ula
Wiersz · 24 maja 2004
anonim