"Ogromna eksplozja w prastarej Nicości.."
Tak Rozum określił Wszechświata Początek,
który wraz z teorią Nieskończoności,
poważnie burzy Rozumu porządek
Edison oświecił prądem żarówkę
Skłodowska nazwała dwie odrobiny
Freon przypadkiem wymyślił lodówkę
Pan Ford natomiast dał światu spaliny.
Cywilizacja stworzyła te rzeczy,
żeby zapomnieć o pewnym pytaniu,
które powszechną logikę kaleczy.
Oszaleć można próbując to w zdaniu
rozumnym wyjaśnić – to Tajemnica,
Nieskończoności Końcowa Granica.
strofy opisowe jakoś tam jeszcze wyglądają, ale dwie ostatnie bardzo słabiutkie. 'rzeczy' - słowo zbyt płynne i nieokgranczone, żeby je stosować w poezji. 'Niekończoności Końcowa Granica' - que?:) bez takich...
Autorowi (autorce?) polecam lekturę "Życie jest gdzie indziej" M. Kundery. Tam dokładnie jest wyłożona moja opinia na tego temat poezję. Oczywiście, zdaję sobie sprawę z tego gdzie rzeczony(/a) autor(ka) moze mieć moją opinię, ale książkę polecam.
Słaby.
nie wiem czy to jest poezja. Ja nazywam to "rzeżbą słowną". Aha i jestem facetem
pozdrawiam i jeszcze raz dzieki za opinie,
Misha