Dzień

Seball

Czas umyka
Dzień zamyka
Świat szarzeje
Noc ciemnieje
Dźwięk ucicha
Cień zanika
Łza niewielka
Krwi kropelka
Ból uwiera
Ktoś umiera...
Mrok opada
Gwiazda spada
Życiem błyszcy
Smutek niczszy
Ptak lecący
Wiatr pachnący
Blask słoneczny
Dzień bajeczny
Lęk odchodzi
Życie rodzi...
Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 9 głosów
Seball
Seball
Wiersz · 6 sierpnia 2000
anonim