w drodze po schodach

Adam Zelent

nie jestem z nikąd
z tego miejsca piszę

jestem zerem i jedynką
w drodze do nikąd

nie jestem obcym
tak się wytłumaczę
piję wódkę
i odmawiam pacierz

nie jestem wasz
wasze są marzenia

o tym i o tamtym
i tak dalej to co teraz

nie jestem swój
bo wychodzę
nie z siebie dla ciebie
w drodze po schodach
Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 38 głosów
Adam Zelent
Adam Zelent
Wiersz · 30 czerwca 2004
anonim
  • Anonimowy Użytkownik
    grzes
    no no dobre to i oryginalne dla mnie to bomba :-)

    · Zgłoś · 17 lat temu
  • Anonimowy Użytkownik
    gregory
    zajefajne masz talent!!! :)

    · Zgłoś · 17 lat temu
  • embarkakao
    fajny, dosłowny, bez owijania bawełenką ani innym szajsem;]
    pozdrawiam

    · Zgłoś · 17 lat temu
  • Anonimowy Użytkownik
    wiesław
    Tak Adasiu, masz wszystko co potrzeba poecie.Pozdrawiam i uważaj z opium.

    · Zgłoś · 17 lat temu
  • Anonimowy Użytkownik
    Kometa
    jest naprawde świetny............brdzo mi sie podoba............! ;)

    · Zgłoś · 20 lat temu
  • waldemar
    Nie jesteś obcy i nie jesteś nasz, ale jesteś swój!!!

    · Zgłoś · 20 lat temu
  • Anonimowy Użytkownik
    ja-z nikąd
    Nie chcę Cię nabierać... Jesteś naprawdę dobry!!
    Smutno tylko wzdycham, właśnie przez to "..że nie.."

    · Zgłoś · 20 lat temu
  • Adam Zelent
    jeszcze raz po stokroć Wam wszystkim dziękuję... bez przechwałek, rymowanek... Wywrota prezentuje... "że nie...."

    mam wszystko, co potrzeba poecie
    wyśmienity styl
    przetraty mankiet
    i pociąg do opium

    połykam alkohol
    zakąszam wyśmienitą Szymborską
    „Świetliki” mi grają
    I mam w Dupie wszystko
    co po za tym?

    rozwalę zaraz jakiś śmietnik,
    powieszę się,
    nadużyję,
    nie nabierzesz mnie, że nie…

    · Zgłoś · 20 lat temu
  • Anonimowy Użytkownik
    kondi - młody
    WARTO BYŁO............! JEST OK!

    · Zgłoś · 20 lat temu
  • Misha
    podoba mi się, że potrafisz napisać coś nierymowanego, co przeczytałem od początku do końca (chyba ze 3 razy) i nie próbowałem tego nawet interpretować, bo za każdym razem to rozumiałem, chociaż za każdym razem inaczej.. podoba mi się, jest taki jakiś lekki.. swoją twórczość opieram wyłącznie na rymach i melodii.. oceniam na bardzo dobry
    pozdrawiam
    .MISH/\.

    · Zgłoś · 20 lat temu
Wszystkie komentarze