Krach na giełdzie życia

Grzegorz Cezary Skwarliński

Czas potknął się
i padł na mordę
boskiego stworzenia.
Swym ciężarem
przygniatając hordę
ludzkiego istnienia.

Czas potknął się
i padł na pysk
w bruzdy ludzkiego bycia.
Wygenerował Bóg
ujemny zysk
z prowizji życia.
Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 15 głosów
Grzegorz Cezary Skwarliński
Grzegorz Cezary Skwarliński
Wiersz · 8 sierpnia 2000
anonim
  • Grzegorz Czernecki
    Świetna apokalipsa-)

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Dobre :) Czas po prostu czekać cierpliwie na kolejny cykl - cykl zagłady. Wirusy, zwane ludzkością już dość zaszkodziły planecie.

    · Zgłoś · 14 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Krótko, wymownie, ostro.

    · Zgłoś · 14 lat temu