Wiem …
Już mnie nie weźmiecie na kolana
Już bajka nie spłynie z waszych ust
Wata cukrowa??…To już nie ten smak
Ta chwila już minęła..
Lecz w moim sercu nadal trwa
Ten czas…
Gdy wierzyłam,że już zawsze będziemy razem trwać …
Ale wtedy nie wiedziałam jeszcze, że..
Dojrzałe jabłko raz spadając z drzewa
Już nigdy na nie, nie powróci
Chciałabym być jednością jak drzewo,lecz jestem tylko jabłkiem…
siadam na gałąź wiszącą nad wodą
w kieszeni wspomnień mam coś miłego
rozmarzam się w ciszy nad samym sobą.
:)
uśmiechnij się
pozdrawiam .Misha.
Pamiętaj, że Poetą jest człowiek, który sam nazywa się poetą..
Nie ma szkoły poetów, nie ma takiego zawodu.
Nie ma sztywnych ram w jakich funkcjonuje poezja..
To my poeci tworzymy ją na bieżąco,, a jeżeli ktoś próbuje ją osadzić w jakichś szablonach, to tak jakby próbował ujarzmić naturę.
Jesteś poetką, bo chcesz pokazywać to co piszesz innym ludziom,
pozdrawiam .Misha.
"Chciałabym być jednością jak drzewo,lecz jestem tylko jabłkiem…".
reszta jest milczeniem.
(ale się śmiesznie odmienia :)
Co ty sądzisz o naszej dyskusji na Twój temat.
pozdrawiam .Misha.