Literatura

Motyle (wiersz)

ejm2000

Motyle w niebie mieszkają
Tulone rosą z chmur zbieraną
przez rusałek mgły szumiące

Tam wśród poduszek kryształowych
swe huśtawki tkają
a każdą nić maczaną
w jedwabiu tiulach, chowają

Złap motyla za skrzydeł złote brzegi
nie sięgniesz ni oddechem ni myślą
Wszak motyle w niebie mieszkają

słaby 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
courtney 15 lipca 2004, 21:16
nie powiem nic... zawsze uważałam motyle za coś bardziej wzniosłego... to tak jakby napisać wiersz o nich na siłę.. rymy niby są a jakby ich nie było.. takie to wszystko nieskładne.. ale to twój wiersz. twoje dziecko. następnym razem daj mu lizaka..

pozdrawiam
przysłano: 15 lipca 2004

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca